Главният прокурор Иван Гешев изпрати приветствие към магистратите и служителите от съдебната власт по повод на предстоящите празници, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

"В навечерието на най-светлите Коледни и Новогодишни празници се обръщам към вас с благодарност за вашата всеотдайност и силна вяра, че всеки един от вас, по християнски, е допринесъл с усилията си за едно по-добро и справедливо общество!", се казва в обръщението. Иван Гешев добавя, че в обществото има натрупана несправедливост и че прокуратурата е подложена на силен обществен натиск за бързо и ефективно правосъдие.

Ние работим само с факти и доказателства, а за това са необходими постоянство, време и усилия. Усилията и на останалите власти, в лицето на Народното събрание и правителството. Казано е в Библията, че "дето няма закон, няма и престъпление". Търсенето на справедливост остава нашата най-важна цел, посочват главния прокурор.

"С ясната мисъл и съзнание за нуждата от общи усилия и съвместни действия в защита на правото и законността, бих искал да се обърна и към всички колеги юристи, адвокати, съдии и служители в правосъдната система. Днес моите благопожелания са и към всички вас, колеги от системата за сигурност и обществен ред, които отстоявате и работите денонощно, за да гарантирате спокойствието и сигурността на хората", казва още в приветствието си Иван Гешев.