Новият интернет портал бе представен днес пред медиите от директора на СДВР Валери Йорданов, началника на отдел "Пътна полиция" в столицата Ваньо Стоевски, представители на фирмата-изпълнител на проекта и на Българската асоциация на застрахованите и пострадалите при катастрофи, която е съавтор на проекта, предаде БТА.
Новата система дава възможност на собствениците на автомобили да наблюдават в интернет в реално време електронните табла в салона на столичния КАТ. По този начин, всеки който е изтеглил номер, може да проследи наближаващия ред за явяване на съответното гише. Всеки ще може да ползва и безплатен безжичен интернет в залата на КАТ, ако разполагат със собствен лаптоп или мобилен телефон. За тези, които нямат, е поставен специален компютър за свободен достъп КИОСК, уточниха от МВР.
В сайта i-KAT.org потребителите могат да ползват още  информация, съвети, статистика и видеоклипове, свързани с дейността на Пътна полиция, съобщи Ваньо Стоевски. 
Той посочи, че това е първият етап от проекта, а до края на годината предстои да се реализира и втори - изтегляне на номерата в интернет, за да не се налага шофьорите да ходят до сградата на КАТ. Възможно е номерата за ред да бъдат раздавани и под формата на SMS-и. Според Стоевски така ще се избегнат злоупотреби с продажбата на номера.