Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход от България през граничните контролно-пропускателни пунктове "Видин", "Русе" и "Кардам", съобщиха от МВР.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП "Видин" при влизане в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"-"Липница" и "Крушари"-"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа, добавят от МВР.

Нормален е трафикът на всички гранични пунктове с Гърция. От вътрешното министерство припомнят, че през съвместните гранични пунктове "Златоград"-"Термес" и "Ивайловград"-"Кипринос" могат да преминават само леки коли и микробуси.

В зоната на ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Поради това се налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия.

Преминаването през пунктовете за Турция и Република Северна Македония е нормално.