Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на Граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния, по данни към 13:00 часа, съобщават от МВР.

Оттам допълват, че се извършва монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП "Видин" при влизане в България, като движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

От полицията посочва още, че е интензивен и трафикът на границата с Гърция, на ГКПП "Кулата" на вход за леки автомобили. През съвместните гранични пунктове "Златоград"/"Термес" и "Ивайловград"/"Кипринос" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Нормален е трафикът при границата с Турция, Сърбия и Северна Македония.

В зоната на ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, предупреждават от МВР.