В Инфекциозна болница няма нито един починал ваксиниран пациент, съобщиха от лечебното заведение за bTV по повод твърдения на доц. Атанас Мангъров, че такива пациенти е имало.

"От началото на ваксинацията в Инфекциозна болница няма пациенти, които да са били ваксинирани и да са починали", уточнява проф. Татяна Червенякова, директор на лечебното заведение в София. Тя допълва, че няма и нито един ваксиниран пациент, който да е приет за лечение в болницата, както заяви доц. Мангъров в предаването "Тази неделя".

Единственият ваксиниран, който е попаднал в COVID отделението е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние, уточни директорката на болницата.

"В петък, 10 септември, в отделението за коронавирус е имало 37 пациенти, четирима от тях са изписани. Приетите в отделението са в тежко и средно тежко състояние. В отделението има ваксиниран, но той е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние", обяснява проф. Червенякова.

Доц. Атанас Мангъров съобщи в неделя по bTV, че в отделението за коронавирус в Инфекциозна болница има хоспитализирани хора с ваксини срещу COVID-19, а сред тях имало даже и починали.