"Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек." Така Христина Бобокова отговаря на въпроса тя ли е Мата Хари, която е снимала в спалнята на премиера Бойко Борисов в интервю за "Дневник".

Запитана как си обяснява, чея свързват с този случай, Бобокова заявява: "Несъмнено това е част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му. Както вече казах, оставаме с усещането, че някой се опитва да им пришие чужда вина. Нещо такова се случва и тук."

Според нея атаката е целенасочена, но не уточнява от кого. С тази атака се търси изкупителна жертва, на която да се пришие някаква вина, за да се удовлетворят нечии амбициозни интереси, смята Бобокова. 

На въпрос познава ли Бойко Борисов, тя отговаря: "Всички в България познават Бойко Борисов."

"Никой до момента не ме е търсил за отговор. Не мисля, че трябва да отговарям на тиражирани внушения по жълти сайтове по тема, в която не се припознавам като участник", заявява Бобокова, че едва сега го казва, а не по-рано в началото на публикациите. 

Тя е категорична, че по тази проверка от прокуратурата не е била търсена. 

"За мен продължава да бъде загадка, отговаря тя на въпрос как се е стигнало до обвиненията към братя Бобокови. Но мисля, и не само за мен, а също за много други. Често се случва определени хора да се доверяват на неверни слухове или да тълкуват погрешно чути думи. Все още не мога да си обясня случващото се. Всичко изглежда като една целенасочена атака, в която се търси изкупителна жертва, на която да се пришие някаква вина, за да се удовлетворят нечии амбициозни интереси. Времето ще покаже."

Бобокова разказва и за проверката на частния им музей: Да, през 2020 г. бе извършена цялостна, изключително мащабна проверка на колекциите на Нумизматичен музей - Русе. Тя беше в две части - предметна и документална. Проверката отне около 3 месеца, вследствие на което получихме констативен протокол с обобщение на установените резултати от проверяващите служители на Министерството на културата. Този документ удостоверява цялостното състояние и дейности на музея, отправя изисквания и препоръки, отговаря на въпросите на Върховната административна прокуратура. (В началото на юни 2020 г. прокуратурата възложи на Министерството на културата да направи проверка на колекцията на Бобокови - бел. ред.). 

Бобокова уточнява, че проверяващите не са констатирали нарушения на Нумизматичен музей - Русе, по процедурата по придобиване, идентификация и регистрация на вписаните във фондовете на музея и съответните инвентарни книги движими културни ценности", "Няма несъответствия между документация и инвентарна наличност", "Не са констатирани действия в отклонение на изискванията на нормативните актове по опазване и съхраняване на ценности и няма данни за престъпление".

Тя обаче признава, че са отправени препоръки, които са били отстранени в рамките на указания срок. 

Като изкуствовед тя оценява високо стойността на колекцията на Васил Божков. На въпрос какви са взаимоотношенията на нейното семейство с това на Божков, Бобокова заявява:"България е достатъчно малка държава, затова за мен не е чудно определени хората да се познават или имат общи познати. Например моят съпруг и Васил Божков най-малкото бяха членове на КРИБ, откъдето се познават с голяма част от членовете на тази организация. Това прави един доста сериозен кръг на познанства. С Елена Динева съм била в нормални отношения, не по-различни от тези, с някои от останалите съпруги на бизнесмени от КРИБ например.Относно разпространените снимки, те са свалени неправомерно от телефона на съпруга ми, който той предостави доброволно на прокуратурата с паролите към него. Той не е имал никакви притеснения относно съдържанието му. А как от прокуратурата са стигнали до медии е риторичен въпрос".