"Бойко Борисов не е споделял пред мен коя е Мата Хари (така премиерът Борисов нарече жената, която е внесла златните кюлчета и пачките с евро от снимките от спалнята му). Пряко не съм му поставял този въпрос, защото е минало доста време, а и съм човек, който знае къде е границата, когато става въпрос за личен живот. Аз също не бих отговорил на такъв въпрос", заяви Георги Харизанов от ГЕРБ в предаването "120 минути" по bTV.

Според него прокуратурата трябва да каже дали премиерът им е съобщил коя е жената. "През лятото казаха, че тръгва проверка и така разбрахме, че 180 души имат оторизиран достъп до тази част от комплекса", каза той.

Георги Харизанов каза, че се е срещал с Делян Пеевски веднъж, за около 5 минути. "Просто запознанство, нищо особено, две - три изречения". Запознанството било в офис от кръга фирми, близки до Делян Пеевски. Самият Харизанов бил там на бизнес среща, свързана с дейността на негова фирма. На въпрос какво е последвало от това запознанство за него, Харизанов отговори: "Започнах да тичам три пъти по-бързо и ми пораснаха криле".

"Знам какво е да се вторачи в теб силата на държавната машина", коментира по повод проверката на прокуратурата срещу него като ръководител на "Напоителни системи".

"Нямам амбиция за публичен пост в ГЕРБ. Не съм бил в листите за депутат, всеки, който иска, може да провери това. В партията не изпълнявам никакви формални функции. Редови член съм на кварталната организация, в която съм от 12 години", каза още Харизанов.