4-ма души бяха ранени в неделя по време на ралито „Мемориал Валери Великов“ край Шумен, двама от тях са с фрактури.

През 2013 г. той е бил осъден от Варненския окръжен съд на 3 години за документна измама за 79 500 долара. Магистратите са признали 45-годишния мъж за виновен за това, че през 1999 г., чрез използване на фалшиви документи, е изтеглил без правно основание сумата от чужда сметка.

Разследването срещу него е водено задочно. За първи път през май 2008 г. Окръжната прокуратура е издала Европейска заповед за арест. На 3 октомври Интерпол - Мадрид уведомява български съдебни власти, че лице с идентични отпечатъци е засечено от испанските власти във връзка с трафик на наркотици на национално ниво. Мъжът се представял под името Наин Сабан Сабан, роден на 27 юни 1974 г. в Прищина, Югославия, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "24 часа".

Преди това Георгиев бил локализиран в Лондон, където с истинските си имена открил банкова сметка и извършил три парични превода към своя сметка в България - първо 5450 британски лири, после 5400, а след това 7000. Тъй като нямал трудов договор, нито доходи, банката наложила запор на сумата.

Когато през 2013 г. присъдата му влиза офицално в сила, прокуратурата издава втора европейска заповед за арест. От него обаче няма и следа.

Истината излиза на яве едва сред инцидента на ралито. Георгиев, който разбира, че ще бъде разкрит, сам се предава в дирекция "Съдебна охрана" във Варна. 

Организаторите обаче си припомнят, че той е напуснал веднага произшествието, след като се врязал в публиката, съобщи Нова телевизия. Отговорността за издаване на лиценза е на собствения му клуб. 

Вече година и половина Николай Георгиев се състезава за варненски рали клуб. Има своя визитка в официалния му сайт и доста успехи.