Побой над служител в денонощен магазин в Габрово предизвика остри обществени реакции. На видео, което беше разпространено от управителя на магазина, се вижда как трима мъже налагат с юмруци служителя на търговския обект.

Инцидентът е станал на 7 април, малко след 22 ч. Нападнатият служител е 31-годишният Венцислав, който до вчера е бил в болница.

Пред bTV мъжът разказа, че в злополучната вечер е изпълнявал работните си задължения - зареждал е витрините, когато видял спречкване на вратата. В разправата участвали тримата по-късно негови нападатели, които той виждал и преди в магазина, и още един човек.

Кадър: You Tube

"Най-учтиво ги помолих да си се разберат някъде настрани, по човешки. Помолих ги да напуснат, защото правят проблеми в магазина", разказа Венцислав.

По този начин обаче предизвикал гнева на тримата мъже и те го нападнали. Тогава паник бутона в магазина натиска касиерката, която в този момент е била на смяна. След десет минути пристига полиция.

"Това е абсолютно недопустима ситуация. Не трябва да се случва не само при нас, а в нито един търговски обект. Как мислите, че ще работят оттук нататък тези наши хора? Те трябва да са спокойни на работното си място", каза за bTV управителят на търговския обект.

Тримата нападатели са задържани. Двама от тях са с криминални регистрации - единият е излежавал присъда, другият се опитал да избегне ареста, като скочил от прозореца на болнично заведение.

Тази сутрин пред денонощния магазин в Габрово се събраха хора в подкрепа на пострадалия Венцислав.