Гроб с импровизиран кръст и положени цветя върху него ежедневно ужасява стотици ученици от София. За това сигнализираха пред Нова тв родители, обезпокоени, че мястото за вечен покой е в непосредствена близост до детска градина и училище.

Според една от тях - Юлияна Якимова, гробът е там от 3 януари. Някой опечален идва всеки ден и полага на него свежи цветя. "Най-вероятно е закопан нечий домашен любимец, но не смятам, че мястото му е тук", допълва тя.

"Децата коментират, налага се родителите да обясняват на по-малките, някои дори го подминават - от страх или не знам от какво, неразбиращи какво се случва... Моите деца, заради големината, се притесниха, че е на човек. Обясних им, че не е на човек, а най-вероятно е по-едър домешен любимец, който е живял в района, и собствениците са решили, че тук е мястото, което му е харесвало, което е било любимито му място за разходки, и кученцето трябва да е тук, за да е по-близо до тях", коментира Якомова.

Стопкадър: Нова тв

БАБХ не може да упражни контрол в случая, защото в случая става въпрос за домашен любимец. Хората са задължени да извършат кремация на любимците си, не те често не го правели, а ги погребвали където преценят.