Репортерът Велианна Кашева и операторът Елвис Янков са били нападнати от неизвестен извършител. Инцидентът станал в автобус 604 на спирката до хотел „Плиска", в посока ж.к. „Младост".

При слизане на спирката неизвестен мъж ги напръскал със сълзотворен спрей и избягал. “В този район има камери, но точно в този момент са били насочени в друга посока. Описанието на младежа е само по показания на свидетели”, разказват от БНТ.

„Точно на слизане от дясната ми страна, с периферното зрение забелязах една много силна струя, насочена към окото ми”, разказва Елвис Янков пред bTV. Колежката му Велианна Кашева допълва, че усетила остра задушлива миризма, закашляла се е и не е могла да си поеме въздух. Операторът успява да види нападателя си. „Видях едно момче на видима възраст около 27-29 години, което ми се заканваше. Гледаше към мен и размахваше пръст. Сочеше към камерата”, казва още Янков.

Двамата заснемали репортаж във връзка с поскъпването на цените на глобите в градския транспорт. От телевизията уточняват, че не са снимали в автобуса. Камерата е лежала в краката на Елвис Янков, а микрофонът на Велианна е бил в чантата й. И двамата нямат обяснение какво е провокирало младежа да насочи лютивия спрей срещу тях.

След инцидента е подаден сигнал в полицията. Велианна Кашева и Елвис Янков са били приети в „Пирогов" с леки наранявания, след което са изписани.