След 28 години в БНТ, доскорошният водещ на предаването "Вяра и общество" Горан Благоев вече не е част от БНТ. Това съобщи самият той с пост в стил "кърваво писмо" в групата "Да върнем БНТ на обществото! Оставка на Кошлуков!".

"От вчера вече не съм служител на БНТ. След 28 години и половина казах "Довиждане" на институцията, която ме изгради като професионалист. Направих този избор с пълната убеденост, че там където започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността аз повече не мога да имам място", пише Благоев и добавя: "Тръгвам си с благодарност към всички, с които професионалния път ме срещна през тези изминали 28 години и половина. Благодаря ви за удоволствието от съвместната ни работа, за съпричастността, за подкрепата, дори за изпитанията, които сте ми сервирали. Всичко е трупане на опит, на безценен опит". 

"Тръгвам си с обич към всички колеги които остават и нямат друг избор освен да търпят кошлуковизацията на БНТ, към колегите които трябва да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, защото нямат възможност да отида другаде. Тръгвам си обаче и с болка към онези колеги, които през тези изминали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и угодничество към силните на деня!", добавя Горан Благоев.

Той завършва с анонс, че през следващата седмица ще разкрие как ще продължи професионалния си път. 

За напрежение между Горан Благоев и ръководството на БНТ стана ясно през лятото. Тогава той се оплака, че традиционните повторения на "Вяра и общество" ще бъдат свалени от екран в почините месеци. Това не се случи, а същевременно водещият стана съучредител на партията на Цветан Цветанов, като оглави религиозния политически сектор в нея. На 5 октомври той съобщи, че "Вяра и общество" пада от ефир, а сред посочените мотиви бил този, че "крие, че е член на партия".