Към този момент ситуацията не е изяснена напълно. Извършва се прокопаване на трасето. Само в рамките на днешния ден са открити 2 теча на територията на "Стомана Индъстри" в Перник. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който бе командирован в миньорския град по разпореждане на премиера Бойко Борисов, който по-рано днес също бе в Перник заедно със здравния министър Кирил Ананиев и главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Това не са нерегламентирани отклонения, а производствени аварии, които са отстранени. На този етап няма нерегламентирано отклонение на питейна вода. Поставят се измервателни уреди, които в последствие ще установят дали има някакъв теч, обясни комисар Иванов.

В рамките на започналото разследване има образувани няколко досъдебни производства. Сформиран е екип от оперативни работници и разследващи полицаи от местната дирекция. От утре със заповед на главния секретар на МВР в Перник ще бъдат командировани полицаи от ГД "Национална полиция".

"Колегите ще дойдат да помогнат на местните колеги, защото действително, това, което трябва да бъде установено, е много трудно за доказване. Огромен брой документация трябва да бъде погледана, много разпити ни предстоят. Още от утре започваме. Това не е разследване, което да бъде проведено за един ден. Трябва много неща да се проверят, за да можем да стигнем до истинските виновници за водната криза в Перник", допълни главният секретар на МВР.

По-рано премиерът разпореди освен своевременно справяне със ситуацията, да се доставят два тира с минерална вода за жителите на града, както и още една водоноска, изпратена от София.

Бедствието в Перник продължава. Четирима души са настанени в болница, след като са пили вода, заразена с ешерихия коли, от чешмата.