Гергана Паси осъди фотографи от предаването "Папараци", по времето, когато водеща бе Николета Лозанова. За това съобщи самата тя. Семейство Паси бяха разтревожени от факта, че две коли ги преследват непрестанно. Публикуваха във Фейсбук снимки на евентуалните преследвачи и потърсиха помощ от властите. В крайна сметка на първа инстанция съдът решава, че личното им пространство е нарушено. 

Делото идва след подадена жалба в полицията. Семейство Паси печелят първия тур. 

"Свободата на медиите срещу свободите на личността Софийският районен съд поставя началото на българска съдебна практика по делото Гергана Паси срещу "Папараци" С признателност за тихата, професионална защита на адвокат Александър Кашъмов. Едва ли си спомняте онази сага от преди 4 години, в която моето семейство беше следено в продължение на седмици, различни коли паркираха пред дома ни, следяха ни на частни и публични събития, във фризьорски салон, в автомивката, на светофара, на летището... В продължение на повече от месец нито на мен, нито на Соломон ни хрумна дори и за секунда, че това са "журналисти". Но пък всяка друга болна мисъл мина през главите ни - от "Наглите" и "Недосегаемите", през трафиканти на дрога, до обикновени крадци на апартаменти. Започнахме да отменяме ангажименти, за да сме при децата, наложи се да аташираме човек към малките през деня, да се чуваме много по-често с учителите в детската градина, с бабите и дядовците и пр. Описвам тези подробности, за да стане ясно, че това не беше каприз или "мрънкане на публични хора", а вопъл на нормален човек, когато личната му свобода е превзета с комерсиални цели, без да е налице сериозен обществен интерес" жалва се Гергана Паси в личния си профил. 

"Колизията между основните права и свободи на различните граждани е регламентирана чрез общия правен принцип, възпроизведен в чл.57 от КРБ, недопускащ злоупотреба с права и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други. В частност свободата на словото и печата и другите средства за масова информация следва да бъде разглеждана като своеобразен балансьор между правата на личността и интереса на обществото да бъде информирано, като при постигане на изискуемия законен баланс следва да се еднакво добре защитени и правата на личността, и правата на обществото... Публиката няма правно защитим интерес да се осведомява за неща от личния живот на лицето, независимо, че е същото е публична личност. Дори такъв интерес да е налице, публикуване на информация с комерсиална цел следва да се подчини на правото на личен живот", пише в решението си Софийския районен съд.