Георги Богданов, който е изпълнителен директор на Националната мрежа за децата, изрази разочарованието си от факта, че Конституционният съд днес отхвърли ратифицирането на Истанбулската конвенция, защото противоречала на основния закон.

Потърсен за коментар от Dir.bg, Георги Богданов, който е доктор на науките към Историческия факултет на Софийски университет "Св. Кл. Охридски", сподели, че решението на Конституционния съд днес показва няколко неща.

"Колко безпросветен и страхлив е политическият и юридически елит, който ни управлява, по отношение на човешките права и домашното насилие. Елит, който се влияе не от закона, правните норми и солидарността между хората, а от популизма, фалшивите новини и налагането на средновековни норми на отношения между хората. Елит, който е готов дори да преглътне фашизоидните прояви, за да се угоди и да не си навлече неприятност от крякащите фалшиви новини", смята той.

Според Богданов ние вървим към това мракобесническите патриотични сили да поставят въпроса дали България трябва да е в Европейския съюз или не. "След няколко години очакваме референдум в България: BULEXIT или ОСТАВАМЕ в Европа! Със сигурност САЩ ще се оправят с Тръмп и Англия с BREXIT, но последиците тук от това ще са катастрофални и това е така, защото имаме непросветен и страхлив политически елит", каза още той.

Според него финансирането на тъмно от религиозните организации от САЩ и подривната политика на Владимир Путин ще се удвои към България, за да станем една нестабилна и проблематична държава не само на Балканите, но и в Европа.

"И това ще стане, защото има "здрава почва" у нас и създадени структури, които вече се впиха в управлението. Когато несправедливостта се превърне в закон, съпротивата става дълг! Усещаме ли, че имаме дълг?!", пита Богданов.