От СДВР използваха социалната мрежа, за да покажат десетки хора, които, според тях, се укриват от властите. Вместо информация от граждани за тях обаче, в дискусиите под снимките се включиха самите търсени. 

Един от тях - Красимир Тончев, пръв писа още вчера в коментарите под снимката си и дори публикува телефонния си номер за връзка с него. 

Мъжът, който е в Германия, заяви, че така е разбрал, че го издирват. 

„Аз съм осъден за шофьорска книжка на пробация”, твърди той.

От СДВР обаче му отговарят:

„Много добре г-н Тончев знае, че присъдата му „пробация” е станала „ефективна”, което налага да бъде обявен за издирване, за да изтърпи наказанието си. Затова е даден за издирване и чрез Интерпол”. 

Друг издирван от МВР – Сергей Николов, пък се оказа в затвора, докато полицията го търси, съобщи bTV.

Парадоксите в страницата на СДВР не свършват с Тончев. Издирваният Дичо Дичев отговаря на жена, която пише, че той е в Лондон.

„Кажи им, Мариела. Даже може да ги пратиш в офиса или да им дадеш номера ми. Смешници”, пише той.

Очевидно Дичев не се крие - последната му снимка е качена преди дни.  

„Това са хора, които са издирвани, които са престъпили закона – и ви моля не да слушате тях, а да слушате институциите. Каквото се случи с него – ще го намерим, ще го поканим и така нататък, каквито са правилата”, коментира вътрешният министър Валентин Радев.

Адвокат Николай Хаджигенов обаче заяви, че не се изненадва от подобни куриози, които били ежедневие. 

„Цялото МВР, воглаве с прокуратурата, е един комедиен сериал. И това е една чудесна илюстрация. В тези списъци редовно има лица, които са починали, изтърпели присъди и т.н. Тъжната истина е, че никой не ги е търсил тия хора”, каза той.