Нов кабинет на ГЕРБ без Борисов също е възможен. Има резервен вариант за правителство и той е ГЕРБ на власт, но без Бойко Борисов като премиер. Но дори да си седи в Банкя, той пак ще дърпа конците на всички. Това прогнозира политологът Евгений Дайнов пред bTV.

Относно останалите партии, които се борят за място в парламента, политологът коментира, че новият парламент ще бъде шарен.

"Това лято имаше преобръщане на политическия дух в България против Бойко Борисов. Това е част от политическия процес, който води до избори", коментира политологът.

По думите му антиправителствените протести през лятото не успели да постигнат основната си цел - оставка на правителството и на главния прокурор, но от друга страна недоволството е преподредило политическата система и политическата карта на мисълта у нас, в Европа и в САЩ.

"Покрай тези кризи и македонската истерия, която развърта нашето любимо правителство, аз допускам всичко. Не би трябвало Бойко Борисов да може да спечели изборите. Ако завъртят още една такава история от типа "Македония е наша" - нямам представа", каза още Дайнов.

"Партиите, които не са в парламента, по един естествен път ще направят анти-ГЕРБ коалиция. Шарен ще е следващият парламент", каза той.

На въпрос дали президента Румен Радев ще спечели втори мандат, Дайнов отговори, че това е под въпрос.

"Ако той се изпокара с БСП, каквито сигнали има, може да не спечели", обясни  политологът.