"Усложнени отношения с Русия биха ни се отразили трудно. Сега имаме златен шанс, заради европредседателство, премиерът Борисов да направи мост между Москва и Брюксел, по примера на този с Турция. Такъв ход е логичен", коментира лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединените патриоти" пред БНТ.

По думите му Бойко Борисов вече е показал, че умее тази дипломация и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейския съюз Доналд Туск и руският президент Владимир Путин да се срещнат в България.

Според него позицията на правителството да не експулсира руски дипломати заради скандала "Скрипал" се дължи и на присъствието на Патриотите, "което дава правилната посока" и той може да се поласкае от това. Сидеров смята, че решението е добро за българския интерес, защото изгонването на дипломати е щяло да попречи на икономически и енергийни проекти, по които се работи.

"С вероятности не се работи, липсват достатъчно доказателства. Малко непрофесионално беше направена цялата тази история със Скрипал, даже тия дни се пошегувах, че при британските спецслужби явно нивото е паднало, защото не беше добре организирано това мероприятие", каза още той.