Освен сухи треви, горят храсти и смесени гори край Лесово.
Обхванати са и 200 дка смесени гори в района на селата Малко Кирилово, Вълча поляна и Лесово, съобщи пред репортер на БТА областният управител на Ямбол Николай Пенев. Заради вятъра огънят бързо се разпрострял на площ 1500 декара.

В овладяване на пожара участват повече от 50 огнеборци, служители на горското стопанство в Елхово, полицаи и доброволци. Включена е специализирана техника в гасенето. На мястото са 40 служещи в ямболското военно формирование. Ограничено е разпространението на огъня към границата с Турция.

Няма пострадали хора. Пожарът не застрашава населените места в района

Причините за пожара ще се изясняват след неговото потушаване, но по непотвърдена информация огънят е бил запален от преминаващи през границата ни с Турция бежанци.

В неделя над 20 горски служители от Елхово и Ямбол, пожарникари и доброволци, погасиха пожар, възникнал в местността Острица, в землището на село Вълча поляна - община Елхово. Огънят беше обхванал над 70 дка гори.

Благодарение на бързата реакция и добрата координация между службите е овладян пожарът, който възникна в ранния следобед в района на с. Тракийци, гр. Средец. В потушаването на огъня в широколистната гора участват над 30 горски служители - 20 служители от ДГС - Средец и 10 от Регионална дирекция по горите - Бургас.