Растителният свят държи тайната на изцелението

Една легенда разказва, че когато Господ създава човека и го прави смъртен, осмисляйки битието му, той зарежда чудото на изцелението в растенията. За да подскаже предназначението им, голяма част от тези растения удивително приличат на органите, които лекуват: орехът - на мозъка, домата - на сърцето, авокадото - на матката в бременността, цитрусите - на млечната жлеза, смокините - на тестисите, маслините - на яйчниците... И ако плодовете и зеленчуците, като средство за прехрана, са поддържали здравето на тези органи поради специфичните си съставни микроелементи, то с неплодните растения аналогията не е така явна.

Лечебните свойства на някои треви и билки са известни още отпреди 5000 години, но едва съвременната фито-фармакология съумява да изследва и стандартизира с прецизна точност каква концентрация от активните съставки на всяко растение е благоприятна и лечебна за здравето на човека. И макар да нямат бързия ефект на синтетичните лекарства, терапията с фитопродукти повлиява не по-слабо засегнатите органи и патологичните промени в тялото.

Нощен танц в жълта рокля

Една легенда разказва, че нощта е жена - майка, която бди над своите любими. Не случайно вечер се събужда женската енергия, а от векове се смята, че женската плодовитост и месечен цикъл са подвластни на луната. И явно съвсем не случайно едно красиво цвете отваря листата си с настъпването на нощта, за да изгрее в цялата си прелест, дискретно подсказвайки, че е носител на женското здраве.

Вечерната иглика е от малкото растения, които се грижат за всички съпътстващи проблеми на жената, свързани с хормоналната продукция и репродуктивната система.

Животът на жената е съпроводен често с болков синдром и периоди на тежък дискомфорт почти всеки месец, особено при състояния като ендометриоза, предменструален синдром, кистозни яйчници и в по-късна възраст - менопауза. С напредване на годините и намаляване продукцията на половите хормони, започват и измененията в костната плътност и състаряването на кожата. Покачването на телесната маса при периода на менопауза пък създава риск за повишени нива на холестерола, а от там - и за сърдечносъдовата система.

Всички тези взаимосвързани ендокринни връзки се повлияват благоприятно от студено пресованото масло от вечерна иглика PrimLife, което с мекото си действие на хормонален регулатор и пълна безопасност, осигуряват надежден баланс, облекчение на дискомфорта и болката, създават протекция на сърдечносъдовата система и подобряват еластичността и виталността на кожата и плътността на костите.

Ролята на полиненаситените мастни киселини като ендокринен балансьор

Една легенда разказва, че за да се износи живот, е нужна утроба, здраво сърце, което да поддържа кръвообращението и силни кости, за да поемат тежестта. Жените в детеродна възраст по правило са с най-хубавата си кожа, за да бъдат сияйни и привлекателни за другия пол. Вечерната иглика обаче се грижи за всички жени, благодарение на изключителната си комбинация от полиненаситени мастни киселини, които имат ключова роля за здравето на различни органи и системи, източник са на жизнени сили и полезни вещества за организма.

В състава на маслото от вечерна иглика PrimLife влизат три изключително важни полиненаситени Омега-6 и 9 мастни киселини. За Омега-6 се знае, че са необходими за синтеза на простагландин Е и се набавят отвън. Простагландините са хормоноподобни вещества, които отговарят за правилната хормонална продукция и клетъчното здраве.

Гама-Линоленовата киселина (GLA) (>9%) има противовъзпалителни и аналгетични (обезболяващи) свойства и е изключително ефективна срещу болки в предменструалния синдром, включително главоболие, напрежение в гърдите и коремни крампи. Други нейни свойства са свързани с подобряване състоянието на кожата, косата, ноктите и ставите.

Линоловата киселина (CLA) (>65%) е позната добавка, известна като ускорител на разграждането на подкожната мазнина. Тя предпазва мастните клетки от уголемяване и блокирайки мастния растеж, увеличава скоростта на изгаряне на мазнините.

Тази полиненаситена мастна киселина също така има силно антиоксидантно действие, с което освен, че подсигурява клетъчно дълголетие, но и намалява риска от ракови заболявания, особено на млечната жлеза.

Олеинова киселина (>5%) е Омега - 9 мастна киселина, която спомага за задържане на водата вътре в клетките и така подобрява хидратацията и еластичността на кожата. Тя активно намалява нивата на холестерола, чрез стимулация на клетъчните рецептори и предпазва от развитието на сърдечносъдови заболявания, намалява инсулиновото съпротивление, с което повишава метаболизма на глюкозата.

Трите полиненаситени мастни киселини действат синергично и съчетани, допринасят за повече ползи в ендокринната система, отколкото приемани поотделно. Научно доказано маслото от вечерна иглика дава категорични ползи по отношение на метаболитни и хормонални нарушения при жени в детеродна възраст и в менопауза.

Витамини, като биохимичен катализатор

Допълнителното наличие на витамин Е и вит. В6 в състава на PrimLife подсилва ефектите на мастните киселини и стимулира допълнително нормалната функция на жлезите с вътрешна секреция.

Витамин Е извън всичките си антиоксидантни и регенериращи клетките свойства, спомага за правилното предаване на междуклетъчна информация, което е в основата на всяка коригираща терапия, целяща да въстанови здравословното съотношение на хормонална продукция.

Витамин В6 се свързва с 60 ензима, които участват в обмяната на веществата. Той има изключително отношение към психо-емоционалния аспект на нервната система и е изключително благоприятен за облекчаване на симптомите в предменструалния период и в менопаузата. Освен върху емоциите, той действа благоприятно на кожата и депозираните мазнини в кръвоносните съдове.

Една легенда разказва, че здравето на жената се крепи от грижовните ръце на мъжа. Стресът, липсата на време, забързаното ежедневие, нетърпението и припряността загубиха до голяма степен в съвременния човек способността му да се отдава и да обгрижва другия дългосрочно. Медицината отбелязва ръст на репродуктивните проблеми, ранното навлизане в менопауза, хормоналните промени и заболявания на обмяната като затлъстяване, метаболитен синдром и захарен диабет тип 2. По същото време психологичната общност отчита ръст в депресиите, тревожните разстройства и разстройства на храненето, бърнаута и паническите атаки. Двата феномена не са изолирани, а взаимно свързани. Очевидно съвременният човек живее по-неудовлетворен, въпреки достъпа до повече блага и удобства.

Със или без мъжка подкрепа, ние, жените, сме длъжни да положим необходимите грижи за физическото и психичното си здраве. Ако няма кой да ни поднесе цвете от вечерна иглика, две капсули дневно от маслото й ще върнат комфорта и самочувствието ни от това да сме жени.


Материалът е подготвен със съдействието на NaturProdukt.