Народът може да избере осъден престъпник, но едва ли пак ще го направи. Така бившият директорът на ФБР Джеймс Коми в интервю за БНТ определи възможността на Доналд Тръмп отново да стане президент на САЩ.

"Понякога се чудиш как хората правят шантави неща. Но американците ще решат дали Тръмп ще бъде избран отново. Аз не мисля, че ще се случи. Електоралната му подкрепа не е пораснала в последните 4-5 години. Така че не се притеснявам. Едновременно с това, нашата съдебна система ще му потърси отговорност; това вече става. На теория, народът може да избере един осъден престъпник. Не мисля, че ще го направи, но би могъл. И това показва какво разделение има между съдебната система и политиката в Америка", коментира Коми.

По думите му Тръмп говори като мафиот.

"Всеки, който има и бегла представа за мафията и е наблюдавал Доналд Тръмп, ще види сходствата. Даже не цялата му кариера, само последните 8-10 години! Самият той вижда тези сходства. Възприел е говора на мафиотския бос. Той не те заплашва, че ще ти запали магазина. Мафиотският бос ще каже: "Аз пазарувам тук и би било жалко, ако ти изгори магазинът. Дано да имаш застраховка." Доналд Тръмп говори така! Така организира и света около себе си. Всичко се върти около него. Всеки разговор, всяко действие се върти около това каква полза би имал босът. Как да се утоли жаждата на боса за нещо си. Така че - да! Имаш ли очи, ще видиш сравнението", обяснява бившият шеф на ФБР пред Бойко Василев.

Попитан дали помни посещението си в София и какво прави един прокурор наистина добър, той отговаря следното:

"Помня посещението много, много добре. И интересните разговори с ръководители точно по този въпрос. Какво означава качествен прокурор? Ще Ви отговоря така, както и на българските колеги. Добрият прокурор в реалността - и може би по-важното, в представите на околните - се интересува единствено от фактите и закона. Без да се съобразява с властта, статуквото, кого разследва и на кого повдига обвинения. Казвам "и в реалността, и в представите", защото повечето хора няма да се запознаят лично с делото. Но ще четат и ще чуят за него. И ще е важно да имат отговаряща на реалността представа, че прокурорът си гледа работата, без да се интересува от политика".