67-годишният мъж от кюстендилското село Пиперков Чифлик, който вчера беше спасен от голям пожар в къщата си, след като войници, които минавали оттам, го извели малко преди да попадне в пламъците, днес им благодари, предаде bTV. Георги Георгиев се срещна лично със своите спасители - ефрейтор Десислав Йорданов, ефрейтор Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев от състава на Сухопътни войски към Бригадно командване - Благоевград.

"Виках за помощ когато стана пожара, момчета ме чуха, дойдоха и ме извадиха от къщата", разказа възрастният мъж.

Военните минавали всеки ден по този път, за да отидат на работа и когато чули виковете за помощ не се поколебали и влезли в огъня. Винаги бихме помогнали в трудни ситуации и всеки войник би го направил без да се замисли, заявиха те.

Тримата вероятно ще бъдат наградени за храбростта си, но това не е тяхната цел, казват че искат да помагат.

Снимка: bTV

"Да са живи и здрави момчетата! Ето това е българският войник - и в огъня влиза, за да спаси друг. Не знам как да им се отблагодаря", каза още пострадалият Георги Георгиев.

При пожара са унищожени 140 кв. м покривна конструкция, стълбищна клетка, опушени са 200 кв.м стени. Огънят е причинен от късо съединение, противопожарните екипи са спасили от унищожение 200 кв. м от жилищната сграда, която е на 2 етажа, съобщиха след инцидента от МВР.