Два пъти повече полицаи ще следят пътната обстановка на магистрала "Марица" заради очаквания поток от гастарбайтери в следващите дни, съобщи по време на месечния си брифинг директорът на полицията в Хасково Ангел Цанков. Мерките ще бъдат завишени, за да се обезпечат основните пътни артерии до ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Капитан Петко войвода", допълни още той.

От МВР в Хасково очакват натовареност и в сектор "Български документи за самоличност" и имат готовност да посрещнат гражданите, чийто срок на паспортите изтича.

Комисар Ангел Цанков съобщи още, че за първите пет месеца на годината в Хасковска област има драстично увеличение на загиналите в катастрофи. Само до края на май при инциденти на пътя са загинали 10 души, докато за цялата 2017 г., са били 7. Статистиката на полицията в Хасково показва, че загиналите са на възраст между 18 и 25 години.

Началникът на "Охранителна полиция" комисар Атанас Ненков подчерта, че контролът по пътищата в Хасковско е завишен. Той информира, че за 5-те месеца на 2018-а са съставени 922 акта повече, 7094 повече са глобите с фиш, а електронните фишове са 4976 повече от миналата година.