Граждани и близки на удушения от жена си и тъща си Пейо Пеев организираха протест пред Съдебната палата в София, като настояваха за регламентиране на споделеното родителство и справедливи наказания за обвинените в убийство Габриела и майка ѝ Красимира. 

Снимка: БТА

Днес съдът гледа мерките за неотклонение на двете обвиняеми, а тъщата Красимира беше доведена в залата с белезници и пранги.

Снимка: BulFoto

Протестиращите носеха плакати с надписи "Справедливост за Пейо" и "Мястото на убийците е в затвора". 

Снимка: BulFoto

Сред демонстрантите пред Съдебната палата в столицата беше и бившият депутат Велико Минков, който поиска социалният министър Иванка Шалапатова да издаде заповед за тест за бащинство за малкото дете на обвиняемата Габриела, като самият Минков претендира, че му е баща.

"Нека издадат заповед за ДНК тест на мен и бебето. Веднага ще го платя, вместо да се чака дело в продължение на 3-4 години", призова Минков, цитиран от NOVA.

Вижте всички снимки ТУК>>>

"Имахме бегла представа за Габриела, виждали сме я веднъж, докато беше бременна с по-голямото дете на Пейо. Тогава някои неща ни се сториха смущаващи, но все пак той я бе избрал и считахме, че тя е добър човек. След време това се оказа невярно. Габриела изчезна бременна с детето и роди тайно. За Пейо започна поредица от мъки и изпитания във връзка с полагането за грижи за детето. Виждаме, че това се случва и с Велико Минков", коментира и Соня Чакмакова, близка на убития.

Междувременно днес Софийският апелативен съд решава дали Красимира Трифонова и Габриела Славова-Пеева да са на свобода, или в ареста.

Снимка: БТА

Двете жени са обвинени за умишлено убийство на 44-годишния Пейо Пеев, станало преди близо две седмици.

Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа "Алеко".

Снимка: BulFoto

В съдебната зала е само Трифонова. По информация на БНТ малко преди 10 часа майката на Габриела - е била доведена в съда зала с белезници и пранги. Пеева е подала молба, че не желае да се явява в съдебната зала, предава БТА.

Снимка: БТА

Преди дни градският съд остави в ареста Красимира Трифонова и пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева. На първа инстанция заседанието се състоя при закрити врата по искане на защитата.