"Преди седем години Александровска болница не е имала задължения, а сега е в катастрофално състояние", каза в предаването "Тази сутрин" по bTV д-р Александър Оскар, който напусна съвета на директорите на лечебното заведение.

Той коментира, че е напуснал съвета, защото не е съгласен с водената политика и начина, по който се управлява лечебното заведение.

Оскар коментира, че е бил извикан в болницата, за да разпише протоколи на заседания на съвета на директорите, които не са се състояли, но на тях са разпределени над 30 млн. лева.

"Изпратих сигнал до тогавашния министър, проверката не е установила никакви нарушения. Изпратих нов сигнал до новия министър, проверката тече в момента", каза доц. Оскар.

"Тези протоколи представляват непроведени заседания. На 29 декември, когато е било едното заседание, имам доказателства, че дори не съм бил в София", каза Александър Оскар.

Той коментира и медийните публикации, че фирма на роднина на Костадин Ангелов е осигурявала храната за работещите на първа линия по време на COVID пандемията. "Наистина е непонятно за мен. Когато ние се обединихме и си подадохме ръка, и моето семейство дари пари за храна, други хора са имали възможност да се облагодетелстват", коментира Оскар.

"Аз нямам претенции да бъда управител на болницата. Призоваваме принципала да намери начин как да ангажира хора, експерти, които да поемат болницата в такъв труден момент", каза още Оскар.