Кирил Домусчиев се оказа първият българин, проговорил за състоянието си на заразен с коронавирус. Той апелира към българите и лекарите да се отнасят без паника към болните, защото не са чумави. Президентът на КРИБ дори има намерение да дари на кризисния щаб ценно лекарство против малария, което, според френските лекари, е доказало, че помага за по-бързото оздравяване на болните с коронавирус.

Пред Нова Кирил Домусчиев каза, че вече е направил постъпки чрез свои бизнес партньори във фармацията да осигури сериозни количества от медикамента, с който страната ни отдавна не разполага и не внася.

"Опитвам се да ми продадат определено количество хлорахинов фосфат на щаба, за да се третират всички хора, които се нуждаят. В Германия го произвежда "Байер", коментира Домусчиев, който е собственик на медията. 

"Надявам се, а през това време считам, че правителството трябва да направи своите контакти", добави предприемачът и похвали властта, че действа адекватно в ситуацията на епидемия.

"Благодаря на медиците, които полагат грижа. Не е нормално доктор да се страхува да лекува коронавирус. Ние не сме чумави. След една седмица ще може да се види дали има някакво подобрение", каза още Домусчиев.

"Препоръчвам на всички хора да не се паникьосват, това не е чума, но е много важно всички да спазват всички забрани и да поддържат висока лична хигиена", апелира към всички българи Кирил Домусчиев.