Доброволци прекратяват мащабното търсене на 12-годишния Александър Цветанов от Перник. Акцията на полицията продължава, но повече няма да бъдат организирани огромен брой доброволци по различни маршрути, съобщи Станислав Фердов - председател на Българския студентски съюз, който организира голяма част от излезлите в планината, цитиран от БНТ.

По думите му броят на доброволците непрекъснато намалява заради влошеното време и безрезултатното досега издирване. Вече седми ден от детето няма и следа. Снощи е имало два пункта в Перник и един в Радомир, на които са се събирали доброволци. За пореден път няма ефект от търсенето и момчето е неоткриваемо.

Доброволците обаче остават в готовност и ще се отзоват при гореща следа, каза Фердов.

В Перник и близките населени места са разлепени листовки със снимка на Александър, описание на момчето и призив, ако някой го забележи, да сигнализира на тел. 112.

От прокуратурата обявиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче. Полицията търси детето на специфични места, които не обявява.

Сашко, който е аутист и е хиперактивен, изчезна на 11 ноември около 16 часа, след като е бил на разходка с баща си - нотариуса от Брезник Александър Цветанов. Детето е обявено за общодържавно издирване, а ГДБОП активира системата "Амбър алърт" за първи път от въвеждането й в България преди почти пет години. Въпреки мащабната операция, организирана от органите на реда, от детето няма и следа. То не е засечено и от нито една от 270-те камери за видеонаблюдение в миньорския град. От прокуратурата са категорични, че до момента няма събрани данни Сашко да е жертва на престъпление.