До месец ще започне изграждането на булевард "Филип Кутев", който ще свързва булевардите "Черни връх" и "Симеоновско шосе" - обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на ремонта на участъка между ул. "Атанас Дуков" и ул. "Сребърна". 

Вижте снимки

По думите на Фандъкова разширяването и изграждането на бул. "Филип Кутев" е един от най-важните обекти за града след метрото и бул. "Тодор Каблешков", защото това е част от третия градски ринг в най-важната отсечка.

Северното платно от изграждащия се бул. "Филип Кутев" от бул. "Черни връх" до ул. "Сребърна" вече е пуснато за движение, а до събота трябва да приключи и полагането на последния пласт асфалт. Ще продължи засаждането на дървета около бъдещия булевард, уточни още кметът.

Снимка: БТА

Очакваме това лято да започне работа и по южното платно на новия булевард, каза още Фандъкова, цитирана от БТА. Тя допълни, че в момента движението в ремонтирания участък се извършва в общо четири ленти, а след завършването на булеварда лентите ще бъдат по три в посока. 

В ход е издаването на разрешително за строежа на новия бул. "Филип Кутев". Той ще започне лятото, защото чакаме придобиването на един имот, който е на Софийския университет, каза столичният кмет.

Снимка: БТА

Стойността на отсечката е 6 млн. лева, като това включва корекция на участъка от река Драгалевска, както и подземната инфраструктура, посочи още Фандъкова.

Снимка: БТА