За втора поредна година Dir.bg спечели две награди в 13-ата поредна класация на b2b Media. Събитието отличава най-зелените компании в България.

На церемония в "Астория Гранд хотел" в София призовете за "Зелена медия" и "Зелено събитие" получиха оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков и търговският директор на компанията Събина Ангелова.

"Зелена медия" е отличие за цялостно поведение и инициативи на медията. Класацията оценява политики към опазването на околната среда, въвличане на обществото в устойчиви инициативи, поддържане на предавания или рубрики за популяризиране на зелената идея, системни разследвания на проблеми с нарушения на законодателството за опазване на природното богатство, кампания за предотвратяване на еко-нарушения.

Водещ критерий при подбора на участниците в конкурса е да развиват бизнеса си по отговорен за природата начин. Вижте пълния списък на отличените компании тук: https://green.b2bmedia.bg/

Иван Брайков и Събина Ангелова

Снимка: b2b Media

"Преди 3 години Dir.bg и сайтът 3E-news организираха за първи път конференцията Green Transition, която впоследствие се превърна в най-голямото събитие в региона, посветено на Зелената сделка. С нея започнахме открит диалог между страните от Централна и Източна Европа, посветен на прехода към нисковъглеродни икономики и устойчиво развитие. Green Transition насърчава обмяната на добри практики и решения в контекста на Зелената трансформация, зеленото финансиране, модернизацията и иновациите.

От 20 до 23 юни тази година в София Dir.bg ще бъде домакин на третото издание Green Transition, с което ще продължим да търсим консенсус между страните, регионите и континентите какво и как да направим с планетата си, защото това е една от най-трудните задачи пред това поколение, а вероятно и пред следващите", заяви Иван Брайков при получаването на приза "Зелено събитие".

Снимка: b2b Media

Големият интерес към събитието показа, че зелените цели не са непостижими за България - всички участващи компании вече са отчели реализирането на устойчиви стратегии, действия и каузи за по-здравословна среда.