От началото на годината до края на юли бяха регистрирани четири случая на убождания на малолетни момчета и момичета. Сигналите бяха предимно от столичните квартали “Люлин” и “Надежда”, като последният от тях бе регистриран на 10 август в “Обеля”.
Преди няколко дни пък мъж блудства с 8-годишно момиченце в карловското село Ведраре, а впоследствие се оказа, че е възможно това да е именно авторът на нападенията срещу деца в София.
Момиченцето седяло на пейка пред блока, когато на улицата спрял жълт мерцедес и от него слязъл висок рус мъж на видима възраст 45-50 години. Той казал на второкласничката, че е от Енергото и го помолил да му покаже елтаблото. Тя го завела, а той й показал спринцовка и я заплашил, че ще я убоде. След това смъкнал панталонките и я ухапал по задните части. После избягал.
Момиченцето обаче успяло да запомни номера на мерцедеса и го съобщило в полицията.
В оперативните действия на столичните полицаи за издирването на маниака са се включили и психолози от Института по психология на МВР.
Подробности за проведеното разследване ще бъдат огласени на пресконференция в 15 часа в сградата на СДВР. В нея ще участват генералният комисар на МВР Калин Георгиев и директорите на СДВР и на Института по психология.