Тежко, но стабилно остава състоянието на 14-годишното момче, блъснато от автомобил на НСО снощи около 20 часа на кръстовището на бул. "Драган Цанков" при столичния КАТ.

14-годишното момиче е с мозъчна контузия, в стабилно състояние, без опасност за живота. 14-годишното момче е в по-тежко състояние. 19.55 часа е станала катастрофата, 20.10 часа е постъпило в Спешно отделение на УМБАЛ "Св. Анна". 20.20 момчето е хоспитализирано", съобщи директорът на болница "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков.

Той уточни, че на детето са направени всякакви изследвания. "Момчето е с черепно-мозъчна травма, мозъчен отток, мозъчна контузия, което също е средна черепно-мозъчна травма, в съзнание, контактно, адекватно, на самостоятелно дишане. По-тежка е лицево-челюстна травма с избити зъби и счупен нос, подлежи на оперативна интервенция. Има счупена предмишница, която също ще бъде оперирана. Освен това детето има гръдна и коремна травма, които за момента са за наблюдение", посочи още изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Анна".

Момчето е в тежко състояние, но то е стабилизирано. Лекарите се опасяват от гръдната и коремната травма. За него ще бъде свикан консилиум от неврохирург, коремен хирург, педиатър. Състоянието му ще бъде консултирано от най-добрите специалисти в областта на детската трамватология. В контакт сме с колегите от "Пирогов". Това съобщи тази сутрин д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ "Св. Анна".

Късно снощи от НСО изпратиха официално становище за инцидента. В него се казва, че вече е в ход досъдебно производство и че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки.

Първоначално бе съобщено, че при същия пътен инцидент има и пострадало 14-годишното момиче. Оказа се, че то е ранено при друг инцидент. Момичето е пресичало в близост до зала "Арена Армеец", но няма опасност за живота му и предстои днес да бъде изведено от реанимация.