Това обясни пред Нова телевизия адвокат Ирен Савова, която представлява зам.-кметицата на "Младост" Биляна Петрова.

Тя и кметицата Десислава Иванчева бяха арестувани вчера по обяд от маскирани служители на новата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София.

По неофициална информация в колата на кметицата е бил открит подкуп от 70 000 евро, част от искани общо 250 000 евро, за да бъде издадено разрешително за строеж. Минувачите станаха свидетели как разследващите броят пари на място.

Адвокат Савова разказа, че Петрова и Иванчева са били на среща с адвокат Върбан Върбанов, а служебният автомобил е бил паркиран на ул. "Московска" пред сградата на Столична община. Колата не е била заключена. 

"В колата имало много кашони, които били пълни с боклуци. И как уцелиха и е бил изваден точно кашонът с парите. Цялата акция бе прекалено показна, което е напълно излишно. Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо", допълни адвокатката.

По думите й, Биляна Петрова ще да съди държавата за нарушение на човешките права. Снощи тя бе изведена от Спортната палата заедно с екип на Спешна помощ, тъй като след ареста е получила хипертоничен пристъп и се е наложило на място да бъде извикана линейка.

"Изключително унизителен беше начинът, по който се отнесоха към тях. Тези жени не бяха пили вода, не бяха ходили до тоалетна. Да отиде адвокат, за да им съдейства за най-елементарни нужди. През цялото време клиентката ми плачеше от унижение, от това, че има син и майка, която гледа. Беше в доста тежко състояние. Викана е била и Бърза помощ", заяви Ирен Савова.

В 4 сутринта приключили всички процесуални действия.

"Клиентката ми смята, че това е начин да бъде отстранена г-жа Иванчева от поста", коментира юристът.