В община Тополовград днешният ден е обявен за траурен, във връзка с отдаване на последна почит по повод трагичната смърт на фелдшера в село Орешник Димитър Факиров.

Той бе намерен убит на 8 октомври сутринта на работното си място - здравната служба в селото. Още същия ден бе задържан основният заподозрян за престъплението, бившият легионер Иван Пачелиев /37 г./.

Според заповедта, всички публични тържества и масови прояви, които е трябвало да се състоят на територията на общината, се отменят. Националните флагове пред всички обществени сгради трябва да бъдат свалени наполовина.

Вчера огледа на дома на Пачелиев продължаваше, издирваха оръжието на престъплението.

Онзи ден сутринта в медицинския пункт на селото беше намерен мъртъв фелдшерът Димитър Факиров.

Очевидци разказаха, че той слязъл от автобуса в 7.45 часа, купил си е закуска от магазина и се отправил към работното си място, където Пачелиев потърсил помощ, тъй като вчера си е наранил ръката при рязане на дърва.

Съседка чула викове и отишла да провери в медицинския пункт, който бил заключен. Жената се е обадила в кметството, а по-късно фелдшерът е намерен мъртъв с множество рани. Според свидетели той е бил и с обезобразена глава от удари.

Хората неудомяват как Пачелиев е посегнал на Факиров. Убитият Димитър Факиров е родом от Орешник, но от години живее в Тополовград. Всяка сутрин отварял здравния кабинет в родното си село, за да помага на хората тук.