За втори път бившият изпълнителен директор на банката Георги Христов не се яви в Специализирания съд, а адвокатът му поиска възможност да представи болничен лист. Съдиите обаче назначи експертиза, която да установи колко тежко е бъбречното му заболяване и му наложи глоба от 1000 лева, защото не е представил съответния документ по-рано, съобщи БТА.

Беше потвърдено, че самият Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, които му бяха изпратени чрез властите. Защитата на Василев обаче е на мнение, че банкерът е нередовно призован, но не изтъкна доводи.

"Подписал се е на документите и е заявил на сръбските власти, че не може да се яви на делото, защото срещу него тече друго дело в Сърбия за екстрадицията му", каза съдия Виржиния Петрова.

"Прокуратурата има интерес делото да тръгне, да се видят доказателствата по него и да излезе истината за КТБ", заяви пък председателят на Спецпрокуратурата Иван Гешев.

Това е поредното отлагане на старта на процеса. Трети опит съдът да започне делото ще има на 27 февруари. Подсъдимите са общо 18.