19-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която през юни беше пребита в дома си и обезобразена с макетно ножче, отново е активна в социалните мрежи. 

Преди седмица тя си направи профил в Instagram, а скоро след това пусна "стори" с изпълнителя Галин. Именно него тя посочи като свой любим певец в първото си интервю след инцидента, което даде пред Станислав Цанов в YouTube канала му "Цанов НАПРЕД И НАГОРЕ". В рамките на видеото Цанов срещна Галин с Дебора, като изпълнителят ѝ обеща да направят песен заедно. 

Наскоро Дебора Михайлова публикува и своя есенна фотосесия, на която е усмихната и изглежда, че опитва да преодолее случилото се. Преди месец тя говори и в предаването "На фокус с Лора Крумова", където сподели, че я е страх да излиза, но го прави, защото не иска "животът ѝ да приключи". 

Преди дни пък прокуратурата приключи разследването по случая. 

"Считаме, че сме събрали и проверили нужните доказателства, за да докажем виновността на лицето" -  Георги Георгиев, бивш приятел на Дебора, обясни районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. Тя посочи, че предстои внасяне на обвинителен акт в съда. Тече и предявяване на материалите по делото на защитниците и се очаква то да приключи тази седмица.

View this post on Instagram

A post shared by Debora Mihailowa (@deboramihailowa)

Случаят с обезобразяването на Дебора Михайлова, който потресе цяла България, стана повод за многохилядни протести в редица градове у нас с настояване за справедлив процес срещу обвиняемия и по-строги наказания в случаи на домашно насилие.