"На 100%, не - на 1100%" - така отговаря 18-годишната Дебора Михайлова на въпрос дали е сигурна, че нападателят ѝ е Георги Георгиев, обвинен за насилието над нея, при което беше обезобразена с макетно ножче. За първи път тя говори за случая в YouTube канала на Станислав Цанов "Цанов НАПРЕД И НАГОРЕ", като не крие огромните белези по тялото си. Разговорът с нея и родителите ѝ, както и с адвоката ѝ, е излъчен в събота, 2 септември.

От думите на момичето става ясно, че е очаквала Георги Георгиев във въпросната вечер, говорили, докато пътува да се срещнат, а след това чула по домофона "Аз съм". Отворила и след това видяла първо ръка в синя медицинска ръкавица и маскиран мъж в стаята си, а последното нещо, което помни, е как замахва към нея.

Тази вечер има предистория, която започнала още преди Дебора да навърши пълнолетие. С Георги се запознали през септември миналата година в дискотека в Стара Загора, където работел като охрана, по думите ѝ, незаконно. 26-годишният мъж пускал момичето в бара преди да е навършила 18 г., за разлика от нейните връстнички, на които искал пари, за да влязат.

За себе си Дебора Михайлова казва, че никога не се е напивала, не е употребявала наркотици или "дърпала балони". "Винаги, когато ходя на дискотека, си взимам вода и я държа в ръка през цялото време", твърди момичето.

Самият Георги пък "пощипвал и флиртувал" с нея. Искал да ѝ покаже документи за развод, след като тя разбрала, че има дете и жена. Георги обаче я убеждавал, че се e развел. Момичето се влюбило, за което потвърждава и майка ѝ Ивелина Михайлова, по чиито думи дори го обичала.

Преди въпросната нощ Дебора била насилвана месеци наред с шамари и удари в корема, Георги ѝ забранявал да носи клинове. Когато поглеждала през прозореца от дома ѝ казвал ехидно "Няма да оцелeеш". "Крила съм синини с фон дьо тен, когато ме душеше, веднъж припаднах, но той ми каза "знам какво правя, няма да умреш", казва през сълзи Дебора. 

"Никога не сме излизали публично освен, когато ходех да го виждам на работното му място. Не съм ходила дори в дома му", разказва още тя.

Самото видео не е интервю едно към едно, а са монтирани части от разговори, коментари, кадри от протестите в страната в подкрепа на момичето, Георгиев в съда и други. Поставен е и общо проблемът с домашното насилие. Участва и залятата преди години със сярна киселина Мария Бонева, за която се разбира, че помага на момичето.