Сняг валяна над София и всички високи полета на Западна България. Над останалата част от страната се редуваха дъжд и силен вятър.

Заради вятъра бе обявен жълт код в 17 области- Видинска, Врачанска, Монтанска, Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска, Русенка, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска и Ямболска.

И в следващите дни, до края на месеца, ще се редуват топли и слънчеви, с дъждовни дни. Най-ниските температури през април ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите между 25 и 30 градуса.

В понеделник ще се установи слънчево време. Вятърът ще отслабва и ще започне да се ориентира от запад - югозапад. Дневните температури над по-голямата част от страната ще започнат да се повишават, достигайки интервала 12-17 градуса. По-студено ще остане по Черноморието, до около 8-10 градуса. Привечер и през нощта срещу вторник, вятърът над Централна и Източна България ще се ориентира от юг.

Във вторник и сряда ще се затопли осезаемо. През втория ден, на местата, чувствителни на южен вятър в Източна България и северно от планините, дневните температури ще достигнат стойности до 25-27 градуса.

Вижте детайлна прогноза на Дир.бг за времето