Днес ще бъде слънчево, с дневни температури от 11 до 16 градуса. Привечер и през нощта облачността ще започне да се увеличава и утре ще бъде променлива, след обяд - значителна. Привечер на места ще започнат слаби превалявания, в низините - от дъжд, в планините - слаб сняг.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса. Ще се появи слаб североизточен вятър и дневните температури ще се понижават, като ще бъдат от 8 до 14 градуса.

В неделя слаби превалявания ще има в източната половина на страната, като северно от Балкана ще вали слаб сняг, а на юг - дъжд и мокър сняг. Минималните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 3 градуса, а дневните - от 7 до 12 градуса.

В понеделник още през нощта ще се появи южен вятър и ще започне повишение на температурите. Минималните ще са от 1 до 6 градуса, а дневните - от 13 до 19 градуса. През деня в Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен западен вятър. Облачността ще бъде разкъсана, до незначителна и слънчево време, но по-късно след обяд от югозапад ще се увеличава.

Привечер и през нощта от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които до сутрешните часове във вторник ще обхващат по-голямата част на страната.

По-съществени валежи ще има над западната половина. Минималните температури ще са от 6 до 11 градуса, а дневните - от 11 до 21 градуса в крайните южни райони.

Ще се създаде сложна обстановка, като са възможни и по-големи валежни количества. 

Предимно облачно ще остане времето и в сряда и четвъртък. Страната ни ще се намира на границата на две контрастни въздушни маси и температурите ще бъдат от около 9-10 на север до 17-18 градуса в южните райони.

Следете прогнозата за времето >>