Проливен дъжд, придружен от гръмотевици, валя в София. Столичани бяха неприятно изненадани и от градушката, която се изсипа над града.

Най-голямо количество дъжд падна в Ново село – 25 литра на кв. метър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ - БАН.
Във Видин валежите са 2 л/кв. м, в Монтана – 1 л/кв.м, Оряхово – 1 л/кв.м, Драгоман – 7 л/кв.м. Според автоматичната система на НИМХ, в София в кв. „Надежда" до момента подвижната станция е измерила 3 литра на кв. метър, а в Борисовата градина – 0.3 л. на кв. м.
Най-ниските температури до 15 часа са били във Видин и Ново село - 24 градуса, а най-високите в Елхово и в Сандански – 36 градуса.

Екипи на пожарната отводняват подлези след силния дъжд в Пловдив, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, цитирани от "Фокус". Обстановката се успокоява. Водата е започнала да се оттича от улиците. Наводнен е подлезът в района на гарата. В момента там все още има 50 см вода. Работят три екипа на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” с три автомобила. Два екипа са изпратени за отводняване на подлеза на бул. „Шести септември” при аптека „Марица”.

Силен дъжд и вятър нанесоха щети в Ловеч. Съборена е част от ламаринена козирка от покрива на магазин „Билла”. Ламариненото парче е паднало и е затиснало автомобил, намиращ се в близост до магазина. За щастие в него не е имало хора. Ламарината е отстранена от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”.
Вятърът е прекършил дърво, което е препречило пътното платно на ул. „Княз Имеретински”. Дървото е премахнато и пътят е освободен за движение на автомобили. На три места са премахнати прекършени клони на дървета. Паднало от бурята дърво е отстранено от платното между селата Йоглав и Тепава. Екипите на служба „Пожарна безопасност и защита на населението” са изтеглили и пет автомобила от наводнените улици в Ловеч.