Дъщерята на известния в пловдивските ъндърграунд среди от близкото минало Ангел Личканов, по прякор Личкана, който почина в следствения арест, обвини прокуратурата в неглижиране на състоянието му. 

В пост в профила си във Фейсбук Христина Личканова обяви, че баща й е издъхнал, след като органите на реда са пренебрегнали лекарска препоръка.

56-годишният мъж издъхна вчера, като по първоначална информация най-вероятно смъртта му е причинена от инфаркт. Личкана бе оставен в ареста с решение на тричленен състав на Окръжния съд в Пловдив от 7 юли, след като беше задържан за побой на 23-годишна жена на пловдивски булевард, както и за проявена агресия срещу шофьор на автобус. 

"Баща ми, Ангел Личканов, почина вследствие на бездействие от прокуратурата! Поради невзети никакви мерк от органите на реда, нашият скъп и незаменим баща, син, съпруг и дядо, си отиде на 56 г. на 20.07.23 година. В 12 ч на обяд, той излезна от лекарски преглед в болницата със становище "спешна реанимация, запушена артерия", написа Личканова. 

По думите й, баща й е върнат в ареста, въпреки че се е чувствал зле и не е бил закаран в болница, въпреки лекарското становище. 

"Семейството му стояхме пред ареста в Пловдив, лично аз занесох лекарствата, изписани от доктора в 12 ч на обяд, които не бяха приети от полицаите", добавя дъщерята.

Според нея адвокатът на баща й се е обадил в следствения арест около 17.30-18 часа вчера и му е било казано, че Ангел Личканов е жив и здрав.

"Недопустимо е това да се нарече "естествена смърт", категорична е Христина Личканова.