Броени дни след бургаската художничка Лора Янева, коронавирусът погуби и нейната майка Лидия Кунева. Тъжната вест сподели съкрушеният съпруг и баща Георги Янев.

"Днес почина и съпругата ми, Лидия Стефанова Кунева. Тя беше прекрасна сестра, съпруга, майка, баба, художничка. Помолете се за душата ѝ. Бог да я прости", съобщи вчера във Фейсбук нейният съпруг Георги.

Само няколко дни по-рано на Янев му се наложи да напише най-страшната жалейка - тази за детето си: "Отиде си нашата Лора. Бог да я прости. Помолете се за душата ѝ. Помолете се за здраве и жизнени сили на малкото ѝ бебе", написа на 28 март мъжът.

Снимка: Фейсбук

36-годишната Лора Янева, бременна в 6-ия месец, беше приета в УМБАЛ Бургас на 19 март. На 23-ти рязко се влошава и е интубирана. Медици правят спешно секцио и израждат бебенцето, което все още е под грижите на неонатолозите.

На 28-и Лора издъхва в отделението по реанимация.

Едва днес младата жена ще бъде погребана, съобщи съпругът й Мирослав. "На 11.04 от 11:30ч. В храм "Света Богородица" гр. Бургас, ще имаме възможността да изпратим с почит и уважение за мен Съпруга, а за Вас скъп приятел и колега! Нека облечем цветните си дрехи и с усмивка да осветим пътя на нейната душа! Благодаря Ви!", написа той във Фейсбук.

Две седмици по-късно същата участ сполетя и майка й Лидия.

Лидия Стефанова Кунева е родена през 1950 г. в град Русе. Завършва ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" специалност живопис при проф. Александър Терзиев през 1975 г. Участва в много общи, регионални и национални изложби, пленери с общи изложби в Германия и Чехия, общи изложби в Турция. Живееше и работеше в Бургас.

Снимки - Фейсбук