Сигнали за паднали дървета и клони след гръмотевичната буря, придружена с пороен дъжд, тази вечер в София вдигнаха на крак аварийните екипи на Столична община, съобщиха от пресцентъра на кмета Йорданка Фандъкова.

Снимка: БТА

Първоначално са получени 6 сигнала, по които са изпратени екипи и те вече са не терен. Временно беше променен маршрутът на трамваите по линия 6. Причината бе паднало дърво на контактно-кабелната мрежа. Трамваите бяха отклонени по маршрута на линии 11 и 12 и се движеха до обръщателно ухо на бул. “Рожен“. Малко по-късно нормалният маршрут беше възстановен, след като дървото беше отстранено.

Продължаваме да следим обстановката, наблюдаваме подлезите и реките, заяви шефът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към общината Красимир Димитров.

Снимка: БТА

Стълбите в подзлеза до Министерски съвет, пред който и тази вечер се провежда протест, бяха буквално заляти. А контролата между ЦСКА-София и "Пирин" беше отменена, защото теренът на стадион "Българска армия беше наводнен". Това се случи точно когато резултатът беше 2:0 за домакините.

 

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

След 21 часа беше съобщено, че автомобил за сметосъбиране се е обърнал на бул. "Христо Ботев" и ул. "Позитано". Движението в района бе блокирано, а на мястото бяха изпратени линейки и полиция, съобщи "Фокус". Пострадали обаче няма. Установено е, че камионът е паднал при маневра върху мократа настилка.

Снимка: БНТ

Пороен дъжд се изсипа за около час тази вечер и в Монтана.

Снимка: БТА

За момент улиците се превърнаха в кални реки, някои коли закъсаха, а други се движеха трудно. Хората пък си събуха обувките и бяха принудени да газят във водата.

Снимка: БТА

Жълт код за условия за бури, валежи и градушки е обявен за следващите часове в северозападните райони на България и района на София, Кюстендил и Перник.

И през следващото денонощие ще има условия за краткотраен дъжд и гръмотевици в Западна и Централна България. През новата седмица обаче ни очакват горещини и предимно слънчево време, прогнозират синоптиците.