Мъжът бе осъден през август т.г. от окръжните магистрати, но обжалва присъдата на втора инстанция, защото му се видяла тежка и неоправдана, тъй като се базирала изцяло на показанията на дъщеря му, съобщи "Бургас Инфо".
Полименов не се признава за виновен и твърди, че е оклеветен.

За първи път бащата посегнал на детето си, когато Анета била на 8 години. Тогава момиченцето не казва веднага на майка си Радка. По-късно - през 2009 г., детето се престрашава да говори, но заради заплахи Радка Полименова не сигнализирала в полицията. Надявала се, че съпругът й ще спре да посяга на Анета. През същата година Радка води на преглед дъщеря си и е готова да подаде сигнал, но отново се отказва.
Майката обяснява, че в следващите две години заради заплахи детето отрича насилието върху себе си.

На 1 май 2011 година 35-годишният мъж отново посегнал на дъщеря си, този път за последно. Петко Полименов е задържан веднага, след като лекарски преглед показва, че детето е жертва на сексуално посегателство. По-късно експертиза в специализирана клиника във Варна потвърждава това.

Апелативните съдии категорично потвърждават наказанието, наложено на изверга от първата инстанция. Самото момиченце бе разпитано чрез видеоконферентна връзка, за да не вижда баща си. За всяко най-дребно провинение – разхвърляна стая, неоправено легло, неизмити чинии, Петко Полименов наказвал дъщеря си с бой и секс. После казвал, че тя си го е поискала и заслужила. Давал на момичето пари или я заплашвал, за да мълчи.

В решението от близо 10 страници на втората съдебна инстанция пише: "За настоящия съдебен състав горната фактическа обстановка звучи като лош порнографски роман, но съвкупността от доказателствата по делото категорично ни убеждават в противното".

Според магистратите детето е било толкова объркано, че е нямало възможност да формира преди това ценностна система, кое е редно и кое не да се случва. "Донякъде бездействието на майката, която сякаш до последно не е вярвала, че съпругът и причинява това на собственото им дете е спомогнало деянието да продължи с години и полицията да бъде сигнализирана последна, когато вече почти е станало публична тайна", пише още в решението.

Апелативните магистрати считат, че наложеното наказание е законосъобразно и справедливо. "Макар и за този немалък срок е наложително подсъдимият да бъде изолиран от обществото, като по този начин му бъде внушено да се съобразява не само със законовите порядки, но и с общовалидните ценности на човешкия морал", мотивират се съдиите.

Петко Полименов може да обжалва решението пред Върховния касационен съд.