Няма да оставим хората с увреждания на произвола на правителството. това обявиха от БСП и внесоха предложение, с което настояват да бъде удължен срокът на действие на ТЕЛК решенията, които изтичат по време на епидемиологичната обстановка.


Корнелия Нинова и депутатите от левицата Надя Клисурска, Виолета Желева, Кристина Сидорова, Антон Кутев и Георги Гьоков се срещнаха с майките от движението "Системата ни убива" пред парламента, съобщиха от пресцентъра на партията.

При разговора майките от движението са заявили, че над 5000 души с увреждания за този месец ще получат по-малко от половин инвалидна пенсия поради това, че нямат възможност да подновят ТЕЛК решенията си без да застрашават здравето си.

От БСП винаги сме подкрепяли хората с увреждания и ще продължим да разрешаваме техните проблеми чрез законодателни инициативи, са заявили депутатите от ПГ на "БСП за България" Кристина Сидорова, Виолета Желева и Надя Клисурска.

От БСП са коментирали още, че преди близо месец министърът на здравеопазването е поел ангажимент този казус да бъде решен, но към днешна дата няма последващи действия и са допълнили, че от БСП вече са внесли законопроект, с който настояват срокът на тези експертни решения да бъде продължен за периода от време - от извънредната епидемиологична обстановка и два месеца след неговото изтичане.