24-годишната жена е задържана. Тя признала, че е хвърлила своето бебе в канал в белгийската столица. Детето било едва на пет дни. На българската гражданка са повдигнати обвинения.

Бебето на българката не е открито от водолазите, изпратени да претърсят района. След ареста тя е направила самопризнания, но те били твърде противоречиви. Засега се предполага, че жената е пристигнала в Белгия, за да направи аборт, но бременността й, вероятно укривана, е била твърде напреднала.

Допуска се, че детето е било резултат от връзка, която родителите не са приемали. Засега единствените доказателства по случая, с които разполагат следователите, са показанията на задържаната.

Трупът на бебето вероятно няма да бъде открит, по мнението на разследващите. В претърсването на посочения от задържаната район от плавателния канал, свързващ Брюксел и Шарльороа, вчера сутринта двама водолази са се гмуркали в продължение на два часа. Вестник "Дерниер йор" уточнява, че майката е избягала на 8 март от болницата заедно с детето, 5 дни след раждането. От болницата са подали сигнал в полицията за бягството, уточнява изданието. Майката бягала три километра до мястото, където изхвърлила бебето, се допълва в информацията. Жената е задържана в затвор в Брюксел.