"Джунипър Едюкейшън" (Juniper Education), най-големият доставчик на образователен софтуер и услуги във Великобритания, придобива Школо ООД (Shkolo) - образователната платформа за управление на училищните процеси, на която се доверяват над 1700 образователни институции в България. 

Новината обявиха от Школо ООД с публикация в сайта си.

"С радост съобщаваме, че се присъединяваме към Джунипър Едюкейшън (Juniper Education) - най-широкобхватния доставчик на образователен софтуер и услуги за училищата във Великобритания! Juniper предоставя интегрирани решения за класната стая, администрацията, управление на човешките ресурси и ангажирането на родителите към образователния процес с помощта на технологии и експертиза в образованието на над 14 000 британски училища", гласи съобщението.

Софтуерът на Shkolo дава на директори и учители необходимите инструменти за ефективно управление на данни и оперативна организация на работата в една модерна образователна институция.

"Shkolo е особено значима част от всеобхватната гама софтуерни продукти на Juniper, като допълва водещите ни технологични решения, избор на над 50% от училищата във Великобритания. Присъединяването на Shkolo е уникална възможност за създаване на широка гама от услуги, насочени към образованието, които дават цялостно решение за управление на всички процеси в училище. Отдадеността на Shkolo към иновациите, в комбинация с предлагането на висококачествена техническа поддръжка, е в пълен унисон с нашата визия "Грижим се за Вас, за да може Вие да се грижите за децата ни", коментира Крис Скарт, главен изпълнителен директор на Juniper.

"Радваме се да се присъединим към Juniper. Нашата мисия да помогнем на учители и директори да прекарват повече време, фокусирани върху децата и по-малко върху администрацията пасва идеално на това, което Juniper предлага в Обединеното кралство. С допълнителните ресурси и експертиза на Juniper, ще подкрепим още повече директори, учители и ученици, които използват нашата иновативна платформа", каза Любомир Ваньов, управител на Shkolo.

Саймън Хичкок, управляващ съдружник в Horizon Capital и инвеститор в Juniper Education, допълни: "Вълнуваме се от възможността да помогнем на Juniper да включи Shkolo в портфолиото си, като поддържа своя ангажимент към повишаване на образователните стандарти и предоставя на училищата несравним набор от иновативни решения".