Бившият сътрудник на ДАНС коментира в Стара Загора, че вероятно ще оповести имената на хора от властта и на такива, които се занимават с наркотици, за които му е било казано, че ще бъдат посочени пред съда в Италия. Това той разясни по повод версията, че дъщерята на Евелин Банев - Брендо е отвлечена от чужди граждани, за да мълчи нейният баща.

Петров бе призован като свидетел по случая. След разпита той заявил, че няма доверие на прокуратурата и ще говори само пред група прокурори. „Няма да го обгрижвам, ако иска да говори, създадени са му условия", каза Цацаров.

10-годишната Лара Банева бе похитена на 5 март от трима маскирани и въоръжени мъже пред дома й в кв. "Бояна". Отвличането бе извършено за по-малко от 2 минути. Оттогава детето е в неизвестност, като похитителите не са искали откуп, нито е отправяно каквото и да било друго послание. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Брендо вече е разпитан от български прокурор по случая.

След като се е консултирал дали няма да навреди на работата по случая, Алексей Петров заяви, че може да обяви въпросната информация, която е получил при разговор с Евелин Банев. "В началото бяха тиражирани версии, че Евелин Банев трябва да замълчи, но не за колумбийците или латиноамериканци, твърдя аз, защото той не е твърдял в разговорите, които съм имал, че ще говори за такива. A за български граждани, които се занимават с наркотици и ще разбере целият Европейски съюз", каза Петров. Информацията си той е получил, докато е лежал с Брендо в затвора.

Във връзка с покушението над Златомир Иванов-Баретата, Петров попита кой ще провери версията за обтегнатите отношения, които е имал Баретата с директора на ГДБОП Станимир Флоров. „Златомир Иванов е имал напрежение в личните си отношения с двама души. Единият се казва Росен Драгнев и е по повод управлението на финансов ресурс, за което аз нямам информация как се е случило. Другият човек е Станимир Флоров", допълни още Алексей Петров.
Златомир Иванов бе прострелян пред Съдебната палата в Софияна 29 януари.