Обвиненият в 18 престъпления бизнесмен Васил Божков, който е в Дубай, и днес продължи с атаката срещу управляващите. Той публикува на Фейсбук страницата си банкови извлечения за изтеглени огромни суми, които твърди, че е дал на премиера и финансовия министър. И двамата вече категорично отрекоха това и го призоваха да докаже думите си.

След като преди дни потърси онлайн подкрепа за нов политически проект "Българско лято", днес хазартният бос написа:

"Вече сме повече от 100 000. Благодаря ви. #БъдетеЗдрави

Вече втора седмица Прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването.

#БъдетеСмели".

Преди няколко дни главният прокурор Иван Гешев заяви, че сигналът на собственика на "Нове холдинг" е получен на имейла на прокуратурата, разпределен е на прокурор и ще бъде проверено дали в него има доказателства за престъпления.

Днес обаче Божков написа още:

"P.S. Това са извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години".

След това той публикува няколко банкови извлечения, които показаните тегления, които започват от 2 май 2017 г. - на 80 000 лв., а последното е на 30 декември на 2019 г. - на 400 000 лв. Някои от сумите надхвърлят 1,5 млн. лв. Най-много пари Божков е изтеглил на 5.12.2019 г. и на 21.12.2017 г. - и двата пъти по 2,5 милиона лева.

Тези извлечения обаче не доказват, че парите са дадени на премиера и финансовия министър.

Същото беше и на 2 юни, когато бизнесменът публикува други 8 извлечения, които показваха тегления на обща стойност от 11 млн. лв. Тогава той попита риторично "Къде са парите?", но пак нямаше преки доказателства за връзка с управляващите.