Във връзка с повишения медиен и обществен интерес към сигнала, подаден към европейските и българските власти от г-н Васил Божков, имаме удоволствието да ви поканим на пресконференция, на която той ще отговори на вашите въпроси. Това съобщават от пресцентъра на "Нове Холдинг" в писмо до медиите.

"Г-н Божков ще коментира обстоятелствата, довели до ареста на Б. Борисов, В. Горанов и С. Арнаудова, както и последвалите ги събития", допълват от пресцентъра на холдинга.

От съобщението обаче не се разбира дали пресконференцията ще е чрез видеовръзка, или Васил Божков ще присъства лично на нея. Срещата с медиите ще се състои на 24 март (четвъртък) в 11:00 ч. на ул. "Московска" 43. 

В момента бизнесменът се намира в Дубай, а към него у нас има повдигнати 19 обвинения от прокуратурата.  

Припомняме, че в края на миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарът му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов бяха задържани от МВР и останаха в ареста 24 часа.

"2 години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големият рекет в историята на България. След сигнала ми и показанията пред Европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова (б.р.-тя не бе задържана). Истината винаги излиза наяве", написа Божков в профила си във Фейсбук след акцията на МВР.