По неговите думи Спаска Митрова се е оплакала, че страда от постоянно главоболие, след като е била ударена с палка по главата от надзирателка в македонския затвор Идризово.
Спаска Митрова, която от вчера се намира в България, бе освободена от затвора край Скопие в четвъртък сутринта, 20 дни преди изтичането на тримесечната й присъда. Освобождаването е станало по решение на ръководството на затвора благодарение на доброто поведение на Митрова.
В Скопие началникът на кабинета на македонския министър-председател Никола Груевски -Mартин Протогер, официално осъди поведението на българския министър Божидар Димитров в случая със Спаска Митрова. Според Протогер Димитров се държи несериозно, търси личен интерес в случая със Спаска Митрова за сметка на междудържавните отношения. Той категорично отрече да е имало натиск върху Груевски за освобождаването на Митрова. “Димитров принадлежи на миналото“, каза още началникът на кабинета на Никола Груевски Мартин Протогер.
Бившият министър на вътрешните работи на Македония Любомир Михайловски-Джанго ще бъде адвокат на Спаска Митрова. Михайловски лично потвърди, че ще защитава интересите на Митрова в съда, предаде DeltaNews. Той бе министър на вътрешните работи в кабинета на Владо Бучковски.
Михайловски съобщи, че още преди месец той е получил покана от Митрова да бъде нейн адвокат. Той ще защитава Митрова в делото срещу нейния бивш съпруг в спора за детето им кой да получи правата за отглеждането му, предаде БГНЕС. Не знам къде се намира и в какво състояние е детето ми, каза Митрова след срещата си с премиера Борисов в Сандански вчера след обяд. Митрова благодари на държавата за голямата подкрепа, която й е бе оказана докато бе в затвора и допълни, че усеща защита от своята държава.